Het Dikke Torentje in Eemnes is sinds kort in andere handen.
Het Dikke Torentje in Eemnes is sinds kort in andere handen. Foto: Verbruci Photography

Het Dikke Torentje; voor de mooiste bruiloften en bijzondere evenementen

Algemeen

EEMNES - Rijksmonument Het Dikke Torentje - het kerkje aan de Wakkerendijk 49 in Eemnes waar zelfs het Koninklijk Huis nog ‘gekerkt’ heeft - is van eigenaar verwisseld. Het bijzondere gebouw met talloze mogelijkheden is nu in handen van ondernemers Rutger van Uden en Iko Claassens. “Het was love at first sight“, zeggen de twee Soesters.

De ondernemers zijn blij dat ze Het Dikke Torentje in handen hebben. Drie jaar terug - toen het actief te koop stond - is het aan hen voorbijgegaan, maar eerder dit jaar pakten zij hun kans en belden met de - inmiddels toenmalige - eigenaren. Van Uden en Claassens wisten deze beleggers voor 100 procent te overtuigen en hebben als doel om van deze plek met potentie een unieke evenementenlocatie te maken. “Er zit zo veel geschiedenis in dit gebouw; dat voel je gewoon”, zegt Van Uden. “Onze droom om een authentieke evenementenlocatie te exploiteren, komt hiermee uit!”

Makkelijk bereikbaar

“Wij hebben beiden een evenementenachtergrond en beschikken over ondernemend vermogen. In het verleden hebben we wel vastgoed gekocht, maar dan hebben we het over loodsen en kantoren die we commercieel verhuren.” Dit bijzondere gebouw - het is niet voor niets een rijksmonument - waar ook nog eens officieel getrouwd mag worden, wordt dan ook voornamelijk voor dat doeleinde ingezet. Van Uden: “Het geeft namelijk veel meer vrijheden dan bijvoorbeeld een hotel. Bovendien is Het Dikke Torentje makkelijk bereikbaar; het ligt dicht bij de A1 en A27.” Daarnaast kunnen de gasten hun auto op eigen terrein parkeren (”er is plek voor honderd auto’s”). Ook beschikt de locatie over een 200 vierkante meter groot terras, dat bij gelegenheid overkapt kan worden.

Van Udens compagnon Claassens is razend enthousiast over het uitzicht op de polder. “Het is echt een magische plek”, vertelt hij. De kerk - overigens prachtig en met liefde gerenoveerd door Tijs Blom uit Eemnes - beschikt naast ‘het schip’ ook nog over een supermooie ruimte met hoge ramen aan de achterzijde. “Daar willen we in de toekomst ook evenementen als (private) diners of vergaderingen gaan organiseren, maar het kan ook ingezet worden als familiekamer.” Van Uden vult aan: “We zijn bezig met Kabaz (interieurarchitect, red.) uit Laren om deze ruimte te stylen. Het wordt extra bijzonder.”

Open dag

Om kennis te maken met de locatie organiseert het team van Het Dikke Torentje op zaterdag 6 november van 14.00 tot 17.00 uur een open dag. Deze dag staan de deuren van Het Dikke Torentje open en kan iedereen bekijken welke mogelijkheden deze prachtige locatie te bieden heeft. Meer informatie kan opgevraagd worden via info@hetdikketorentje.eu of telefoonnummer 035-2057363.