Afbeelding
Foto: Gerard Wortel

Een terugblik op het vierde Eemnesser dictee

Cultureel

EEMNES - Met de titel ‘Het tijdelijke abnormaal’ is op 28 oktober voor de vierde keer het Eemnesser dictee gehouden. In een uitverkochte zaal ploeterden een kleine 40 deelnemers op woorden als ‘colloïdwerende kuchschermen’, ‘coronaresistente adolescenten’, ‘verbouwereerde dorhoutbrigade’, ‘WhatsAppetentje’ en ‘balkonbingoën’.

De organisatie was in handen van de bibliotheek Gooi en meer, in samenwerking met Het Huis Van Eemnes en Gerard Wortel. Met enige schwung droeg Wortel, de auteur van het dictee, de driehonderd woorden voor, waarna het verhaal in stukjes werd gedoceerd door voorlezer Frank van der Veer. Onder voorzitterschap van Liesbeth Lemckert – met achter haar de juryleden Niels Rood, Fiona Horst, Henk van Hees en Thijs Spee – was er geen ontkomen meer aan voor de deelnemers om zich volledig geconcentreerd te storten op het dictee.


Tijdens het nakijken kregen de deelnemers een optreden te horen van taalkunstenaar Gerard Wortel met liedjes en voordrachten. Rond 20.00 uur kwam het verlossende woord van voorzitter Lemckert met betrekking tot de drie beste deelnemers. Te weten: Josine Sips met 16 fouten, Nel van Weart met 24 fouten en Tatiana Menardi met 25 fouten. De drie dames ontvingen met veel bewondering hun verdiende prijzen. De avond werd afgesloten door Kim Meusen van de bibliotheek Eemnes.
 

Mocht je geïnteresseerd zijn in zowel het dictee als de spellinglijst, stuur dan een mailtje naar gerardwortel@ziggo.nl.