Tijdens de lunch in het Papagenohuis in Laren.
Tijdens de lunch in het Papagenohuis in Laren. Foto: PR

Sinterklaas in tuin van Vituskerk

BLARICUM Kinderen en hun begeleiders kunnen zaterdag 20 november van 16.30 tot 18.00 uur Sinterklaas begroeten tijdens het doorloopevenement in de sprookjesachtig verlichte tuin van de Blaricumse St. Vituskerk.

Het event, georganiseerd door de Oranje Vereniging Blaricum, is een route door de tuin met veel verrassingen. Bezoekers vanaf 13 jaar moeten rekening houden met het coronatoegangsbewijs door middel van de QR-code en de anderhalve meter afstand.


Arrestaties
na inval

BLARICUM De politie heeft maandagmiddag een inval gedaan bij pand De Kolonie op de Singel in Blaricum. Er werden vier mannen aangehouden.

De arrestanten werden geblinddoekt afgevoerd. Na de arrestaties waren politiehonden aanwezig om voertuigen te doorzoeken. Wat er precies aan de hand was, is nog altijd niet bekend. 


EET Met je hart-actie gestart

EEMNES De EET met je hart-campagne is op maandag 1 november gestart in Eemnes. Lokale horeca- en foodondernemers vragen hun gasten en klanten zes weken lang om een vrijwillige euro op de tafelrekening of bij een ‘Met je hart product'.

"Samen halen zij tijdens de campagne zo veel mogelijk geld op, zodat men voor de ouderen structureel het verschil kan blijven maken," vertelt stichting Met je hart BEL, "met als doel: lokaal gevoelens van eenzaamheid verzachten. Juist nu zo ontzettend belangrijk!”

De stichting roept daarom iedereen op om met een euro de campagne te steunen. Met je hart BEL: "Uit eten gaan staat voor samen zijn, samen genieten en samen ondernemen. Liefde en vriendschappen vieren, genieten van elkaars gezelschap, lekker eten en een drankje. Voor veel zelfstandig wonende ouderen is dit niet vanzelfsprekend. Met iedere bijdrage aan EET met je hart organiseert stichting Met je hart Eemnes ontmoetingen voor ouderen uit Eemnes, zodat ook zij kunnen genieten van elkaars gezelschap tijdens een stamtafel of ontmoeting.”