Brandje bij La Place

LAREN De brandweer van Hilversum spoedde zich afgelopen zaterdag om even na acht uur naar de La Place in Laren voor een brandmelding.

Bij aankomst bleek dat er brand was ontstaan bij een stopcontact in het restaurant. Gelukkig wist het personeel het vuur te doven en kon de brandweer na een korte controle weer terug naar de kazerne.


Stap naar arkkroeg weer dichterbij

EEMNES Bij de gemeente Eemnes is een omgevingsvergunning aangevraagd om een kroeg op een ark te kunnen realiseren. De vergunning kan alleen verleend worden als wordt afgeweken van het geldende bestemmingsplan.

Voor de omgevingsvergunning is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. In deze onderbouwing wordt onder meer ingegaan op de diverse uitgevoerde (milieu)onderzoeken, zoals geluid, geur, milieu en zicht op de polder. En ook is gekeken naar voldoende ruimte voor festiviteiten, het skûtsje en de boot van Sinterklaas. De uitkomsten van deze onderzoeken staan de realisatie van een horeca-ark op deze locatie niet in de weg.

Vervolgstappen 

Als de raad de ontwerpverklaring van geen bedenkingen (VVGB) wil afgeven gaat het college vervolgens in overleg met de betrokken organisaties en de initiatiefnemer. Daarna volgt de terinzagelegging van de ontwerpomgevingsvergunning en VVGB, waarbij iedereen een zienswijze kan indienen. Deze zienswijzen zullen vervolgens beoordeeld worden.
Eerder zijn door de gemeenteraad drie horeca-initiatieven besproken. Voor de Schaapskooi en de Ark bij het evenementenplein was er draagvlak, voor de boerderij tussen Wakkerendijk en Stadwijksingel niet. Met het verzoek om een omgevingsvergunning krijgt het initiatief voor de horeca-ark nu een vervolg.