Afbeelding
Foto: Pexels

Kunst- en cultuurnota Laren is vastgesteld

Cultureel

LAREN - De Kunst- en Cultuurnota van 2021 - 2025 is bekend gemaakt op 23 november en door de gemeenteraad vastgesteld. In de Kunst- en Cultuurnota staat de manier waarop we kunst en cultuur willen beleven, stimuleren en ondersteunen centraal. Met het verbinden van de jeugd als uitgangspunt. 

De burgemeester van Laren, Nanning Mol, is erg trots en laat dit ook weten: “In onze gemeente zijn er veel inwoners die zich actief inzetten voor kunst en cultuur. Samen zorgen zij voor activiteiten, cursussen, exposities en evenementen. Daar zijn we heel trots op! In de nota hebben we al deze initiatieven bij elkaar gebracht om zo de culturele uitingen met elkaar te verbinden. Verder willen we aan de slag om meer jongeren te betrekken en om de zichtbaarheid van de kunstwerken te verbeteren.”

Het streven van de Kunst- en Cultuurnota is om beleving te intensiveren, participatie te bevorderen en verbinding te faciliteren. Dus wat er hierbij bedoeld wordt is dat alle bewoners het recht hebben tot kunst en cultuur. 

De Sint-Jansbasiliek, Johanneskerk en de voormalige atelierwoningen zijn maar een paar van de voorbeelden van zichtbare kunstuiting in Laren. Maar de faciliteiten voor de kunstwerken moeten verbeterd en meer zichtbaar worden gemaakt in openbare ruimten. 

De manier om verbinding te maken met jongeren, is door naar aansluiting te kijken bij scholen maar ook op plekken zoals bijvoorbeeld culturele trapveldjes. Ook zou een weekend vol met culturele optredens en dergelijke activiteiten door Laarders erg helpen met die verbinding.