De leerlingen deelden hun ideeën voor het groene schoolplein.
De leerlingen deelden hun ideeën voor het groene schoolplein. Foto: Vrienden van het Gooi

KBS de Pionier wint de Edwin Klompprijs 2021-2022

Buurt / wijk

BLARICUM - De Pionier heeft dit jaar de Edwin Klompprijs gewonnen. De school heeft 4000 euro gewonnen voor het mooiste plan voor een groen schoolplan.

Alle basisscholen in het Gooi mogen meedoen. Meer dan 200 leerlingen van KBS de Pionier hebben een tekening gemaakt met hun ideeën over een groen schoolplein. “De leerlingenraad heeft met deze input met enorm veel enthousiasme plannen gemaakt om het schoolplein vol stoeptegels om te vormen tot een paradijsje met bloemen en insecten,” aldus de Vrienden van het Gooi, die de prijs uitreikt. “In de bomen willen ze graag vogelhuisjes hangen. Maar ook een chillplek hoort erbij!”

“Het belangrijkste is dat we meer natuur op ons schoolplein willen, zodat de kinderen meer respect voor de natuur krijgen,” is de wens van de school. “We willen graag een bloemen/insectentuin om door heen te lopen en rust te creëren. Ook vinden we het belangrijk dat we de insecten/vlinder/ vogels ruimte geven om te wonen, omdat zij ook belangrijk zijn voor de natuur. Om op school dit te maken kunnen we zien hoe ze leven.”