Wilma de Boer-Leijsma en Marcus van den Brink zijn de nummer 1 en 2 op de lijst.
Wilma de Boer-Leijsma en Marcus van den Brink zijn de nummer 1 en 2 op de lijst. Foto: PvdA Eemnes

Kandidatenlijst PvdA Eemnes vastgesteld

Politiek

EEMNES - De Algemene Ledenvergadering van de PvdA heeft de kandidatenlijst voor Eemnes vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Wilma de Boer-Leijsma, nu wethouder, voert de lijst in Eemnes aan, met op nummer 2 de huidige fractievoorzitter Marcus van den Brink. 

Stevig en ervaren
Wilma de Boer en Marcus van den Brink werken graag samen en met dit duo heeft de PvdA in Eemnes een stevig en ervaren team om de campagne te trekken en coalitie-onderhandelingen te voeren.

Op nummer 3 in Eemnes staat Martin Overbeeke, thans burgercommissielid. Martin Overbeeke is actief binnen de vakbond FNV en heeft daarmee ruime expertise op het gebied van werk en inkomen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd op het gebied van duurzaamheid.

Op nummer 4 nieuwkomer Jacco van der Vegt, die ook het kortgeleden opgerichte spreekuur voor het Ombudsteam in Eemnes bemant en opgeleid is in de schuldhulpverlening.

Sociale samenhang
Lijsttrekker Wilma de Boer-Leijsma is al vanaf 2010 actief in de Eemnesser politiek en zet zich als wethouder vooral in voor de sociale samenhang.

“Eemnes is een prachtig, sociaal dorp en er gaat al heel veel goed”, licht zij toe. “Dat moet zo blijven en daar zet ik mij ook de nieuwe raadsperiode graag weer met hart en ziel voor in.”

Genoeg ambities
Marcus van den Brink is behalve informaticus ook planoloog en al dertig jaar actief in de lokale politiek. “We hebben als PvdA nog genoeg ambities.”

“Behalve voor voldoende betaalbare woningen willen we ons er ook voor inzetten om vooral het centrum van Eemnes groener en aantrekkelijker te maken. Verder is de nieuwe Zuidbuurt prachtig geworden, maar wat ons betreft mag er wel wat meer ruimte zijn voor sociale en innovatieve woonconcepten.”