Burgemeester Nanning Mol overhandigde de eerste kerststol aan mevrouw Hom.
Burgemeester Nanning Mol overhandigde de eerste kerststol aan mevrouw Hom. Foto: Gemeente Laren

Ook dit jaar weer Larense kerststollenactie

Mensen

LAREN - Er staat een heerlijke verrassing te wachten voor alle thuiswonende Larense 80-plussers, zij krijgen namelijk een kerststol.

Zo’n pakweg 60 vrijwilligers brengen dit jaar namens de gemeente Laren en Dorpsfonds Bijzonder Laren kerststollen langs en burgemeester Nanning Mol was de eerste die hem mocht brengen. de 92-jarige mevrouw Hom was de gelukkige.

Mevrouw Hom woont op zichzelf en ik ook bijzonder fit. Zij krijgt ook hulp van haar familie en boodschappen doet ze samen met een vriendin.  

Burgmeester trots
Burgemeester Nanning Mol vindt dat vanwege de coronamaatregelen het aantal sociale contact beperkt moet worden tijdens de feestdagen. “Toch blijft het ontzettend belangrijk om naar elkaar om te zien en aandacht voor elkaar te hebben. Ik ben er trots op dat we dit weer samen met Dorpsfonds Bijzonder Laren en alle vrijwilligers kunnen doen”, aldus Mol.

De stollen zijn ambachtelijk en worden geleverd door ondernemers uit Laren. Ze worden bezorgd door de wethouders en wat laden van de gemeenteraad, het bestuur van Dorpsfonds Bijzonder Laren, leden van de Rotary Laren-Blaricum en betrokken inwoners.