Wethouder Anne-Marie Kennis met de eerste vijf kandidaten op de kieslijst.
Wethouder Anne-Marie Kennis met de eerste vijf kandidaten op de kieslijst. Foto: Hart voor Blaricum

Kandidatenlijst Hart voor Blaricum is bekend

Politiek

BLARICUM - De ledenvergadering van Hart voor Blaricum heeft unaniem een beslissing genomen over de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing in 2022.

De lijst is een mooie mix van jonge kandidaten en nieuwe gezichten met ervaring in de politiek. Willem Pel is opnieuw beoogd fractievoorzitter. 

Uitgangspunt
In de vorige raadsperiode is de zelfstandigheid van Blaricum behouden ondanks dat de provincie Noord-Holland in de voorafgaande jaren indringend geprobeerd heeft deze zelfstandigheid aan te vechten. Het motto ‘Mooi dorp, Goed bestuur, Samen sterk’ blijft dan ook het belangrijkste uitgangspunt.

HvB heeft sinds haar oprichting in 2002 deelgenomen aan vele coalities. Daarnaast is er ook veel samengewerkt met andere omliggende Gooise dorpen in BEL-verband en in grotere regio.

Het progamma
Ruimtelijke ordening is voor HvB een belangrijk thema. Met als speerpunt de afronding van De Blaricummermeent als duurzame wijk met een mooie strandvoorziening.

Ook het upgraden van de wijk Bijvanck in de komende jaren door aanpassing van wegen, groen en parkeren en verduurzaming staat hoog op de agenda.

Groot belang
Er wordt groot belang gehecht aan de zorg voor het dorp met eigen groene wijken, historisch karakter, mooie winkels, horeca, actief gebruik muziektent, nieuw theater en goede dorpshuizen en sportfaciliteiten.

Andere centrale punten uit het programma zijn:
- Veiligheid van verkeer op alle fronten met maximale inzet op 30 km snelheid en veiliger doorgaande fietsroutes
- Verduurzaming van woningen en bedrijven.
- Het belang van kleine woonvormen voor ouderen en jongeren passend bij het karakter van het dorp.
- Samenwerken met Gooise gemeenten op terrein van sociale voorzieningen en sport met extra aandacht voor de jeugd.

Het nieuwe verkiezingsprogramma ‘Blaricum beslist Beter’ zal de komende maanden via sociale media en op de website www.hartvoorblaricum.nl beschikbaar te vinden zijn.