Bij Mondzorg Irene is er aandacht voor de patiënt.
Bij Mondzorg Irene is er aandacht voor de patiënt. Foto: Bob Awick

Knusse tandartspraktijk verhuist wegens uitbreiding

EEMNES Mondzorg Irene verhuisde per januari van Braadkamp 1 naar Braadkamp15A; dat is maar 40 meter verderop. Tandarts Irene Koelewijn wilde graag uitbreiden en dat was reden om binnen Eemnes te verhuizen. In plaats van één behandelkamer met een stoel heeft ze er nu twee en mogelijk komt daar een derde bij. Er is daarom ook plek voor nieuwe patiënten. “We kunnen nu meer bieden. De mondhygiëniste kan nu meer uren werken en op den duur wil ik ook meer assistentes aannemen”, zegt Irene.

Ze werkt als tandarts samen met mondhygiëniste Roxanne en de twee assistentes Alenka en Corinne. Ze kennen elkaar al uit andere praktijken en weten wat ze aan elkaar hebben. “We zijn een hecht team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Roxanne werkt bij ons als zzp’er. Ze is prettig in de omgang en past mooi binnen het team.”

De nieuwe praktijk is gezellig en sfeervol ingericht. De wachtkamer lijkt meer op een knusse huiskamer en is bekleed met zachte stoffen. Geen kille, witte ruimte hier. Er staan mooie droogboeketten en in het midden staat een grote tafel waar patiënten aan kunnen zitten. Ze maken graag een praatje.

Braadkamp 15A is het pand waarin vroeger de Rabobank zat. Een bijzonder detail is de kluisruimte met kluisdeur die nu wordt gebruikt als sterilisatieruimte. Gratis parkeren kan recht voor de praktijk en pal voor de deur is een blauwe zone. "We zitten in het centrum van Eemnes. Patiënten combineren een bezoek aan ons met een boodschap doen. De behandelkamers hebben een glazen wand; dat biedt transparantie en geeft meer licht."

Open communicatie

Vanwege de kleinschaligheid is de sfeer open en toegankelijk. "We willen ook toegankelijk zijn in de behandeling en communicatie. Alles kan hier worden gezegd; patiënten moeten zich thuisvoelen. We vinden het belangrijk dat we ook doen wat we zeggen en dat de patiënt weet waar hij aan toe is. Via e-mail kunnen patiënten ook contact met ons opnemen en wanneer er iets verandert, versturen we een nieuwsbrief. Daarnaast zijn we actief op Facebook en Instagram."
Bij Irene Mondzorg vindt iedereen het belangrijk dat de jeugd zich ook voelt aangesproken. Er is speciale aandacht voor kinderen en mensen die angstig zijn. In de praktijk is iedereen welkom. De patiënten variëren in leeftijd. De oudste is 95 jaar. Voor ouderen wordt bij het plannen van een afspraak meer tijd uitgetrokken omdat zij nu eenmaal wat meer tijd nodig hebben. "We willen dat iedereen zich thuisvoelt."