Niet alleen bouwen bevordert de doorstroming.
Niet alleen bouwen bevordert de doorstroming. Foto: Bob Awick

Pilot Van Groot Naar Beter-regeling Eemnes

Vervolg voorpagina

Deze regeling geeft Eemnessers voorrang die van een vierkamerwoning - of groter - verhuizen naar een kleinere woning met maximaal drie kamers.

Alliantie

Het gaat hierbij om huurders die een sociale huurwoning van de Alliantie huren. Voldoet de huurder aan de voorwaarden, dan wordt in het WoningNet-account van de huurder de voorrangsregeling geactiveerd.
Huurders die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen hier informatie over. Zij kunnen ook contact opnemen met de Alliantie om de regeling te activeren.
Soms willen huurders wel verhuizen maar zien zij op tegen de hogere huurprijs of de kosten van de verhuizing. Het kan ervoor zorgen dat een verhuizing uitblijft. De corporatie en de gemeente willen huurders voor een deel tegemoetkomen in deze kosten.
Huurders die verhuizen via de Van Groot Naar Beter-regeling of via directe bemiddeling door de wooncoach komen mogelijk in aanmerking voor woonlastengewenning voor de eerste drie jaar van de Alliantie en/of een vergoeding van de gemeente.
Een verhuizing kan intensief zijn en een wooncoach kan bewoners hierbij helpen. Zo biedt de wooncoach helemaal gratis persoonlijke en individuele begeleiding bij het vinden van de juiste woning.
Daarbij hoort ook ondersteuning bij het soepel verlopen van de verhuizing en inzicht in wat de verhuizing voor de maandlasten betekent.

Pilot

De pilot Doorstroommaatregelen duurt één jaar en is alleen van toepassing voor huurders die een sociale huurwoning van de Alliantie in Eemnes huren. Na een jaar evalueert een onafhankelijk bureau de pilot. Afhankelijk van de evaluatie kan de pilot worden beëindigd of verlengd. Meer informatie staat op www.eemnes.nl/doorstroming.