De Colombiaanse pianist Fabián Fernández en de Nederlandse cellist Detmar Leertouwer
De Colombiaanse pianist Fabián Fernández en de Nederlandse cellist Detmar Leertouwer Foto: Scarbomusica

Oude muziekpartners geven concert in de Blaercom

Cultureel

BLARICUM - De Colombiaanse pianist Fabián Fernández en de Nederlandse cellist Detmar Leertouwer spelen vrijdag 11 februari in de Blaercom aan de Schoolstraat 3 een recital waarin ze muziek van Ludwig van Beethoven en Johannes Brahms voor het voetlicht brengen.

Detmar Leertouwer gaf concerten in Europa, Verenigde Staten, Japan en Zuid-Amerika. Hij studeerde in Nederland, Zwitserland en in de Verenigde Staten en won prijzen in onder andere Het Van Wassenaer Concours en het Schmelzer Wettbewerb in Melk (Oostenrijk).

Ensembles
Hij concerteerde veelvuldig in ensembles als Musica Antiqua Köln met Reinhard Goebel, Les Nation met Jordi Savall, was solo cellist van het Oostenrijkse ensemble L‘orfeo Barockorchester.

Ook heeft hij lesgegeven aan conservatoria in Duitsland Musikhochschule Trossingen en aan twee Universiteiten in Colombia.

Samenwerking
De samenwerking met Fabián stamt uit de tijd dat Detmar aan de Universidad Central doceerde. Fabián was de pianist van zijn celloklas en treedt regelmatig op in alle belangrijke zalen in Colombia.

In de maanden januari tot en met maart is hij voor het eerst in Europa en doet aldus ook Nederland aan om met zijn oude partner een aantal concerten te spelen.

Reserveren
Het recital is op vrijdag 11 februari te beluisteren, de zaal is open vanaf 19.45 uur en om 20.15 uur begint de uitvoering van het muziekprogramma.

Reserveren kan via www.scarbomusica.nl/bespreking.php de kaarten worden afgerekend bij aanvang. De kosten zijn per persoon €15 euro, voor kinderen €12,50.