Ondertekening door directeuren Marian Buvelot van Gooi en meer en Pauline Gmelig Meyling van Huizen-Laren-Blaricum.
Ondertekening door directeuren Marian Buvelot van Gooi en meer en Pauline Gmelig Meyling van Huizen-Laren-Blaricum. Foto: Bibliotheek Hlb

Voorgenomen fusie bibliotheek

LAREN/BLARICUM Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en bibliotheek Gooi en meer hebben het voornemen om met elkaar te fuseren. Vorige week dinsdag is de intentieovereenkomst tussen de beide stichtingen ondertekend. 

Hierin wordt het voornemen vastgelegd van een juridische fusie tussen beide bibliotheken. Daarnaast is ook de fusienota ‘Lokaal sterker door regionale opschaling‘ vastgesteld. Deze nota omvat het onderzoek van de redenen om tot een fusie over te gaan.
Kort samengevat verwachten de bibliotheken dat ze door een fusie een sterkere organisatie creëren. Dat zorgt voor versteviging van de dienstverlening voor leden, bezoekers en inwoners. En daarbij versterking van de organisatie, de externe positionering en efficiency.
“Daarmee wordt een betere onderhandelingspositie gecreëerd, medewerkers krijgen meer mogelijkheden en de organisatie zal hierdoor minder kwetsbaar zijn. Dit zorgt voor een toekomstbestendige bibliotheek voor een groot deel van ‘t Gooi”, aldus directeur Pauline Gmelig Meyling van Huizen-Laren-Blaricum.

Fusiedatum
In 2022 zal de fusie worden voorbereid en begeleid door een extern bureau. De beoogde fusiedatum om als nieuwe organisatie te gaan werken, is gepland op 1 januari 2023. "De gemeenten, als opdrachtgever van de bibliotheken, zullen nauw worden aangesloten op dit traject.”