Wethouder Wilma de Boer-Leijsma ondertekent de aansluiting bij het fonds.
Wethouder Wilma de Boer-Leijsma ondertekent de aansluiting bij het fonds. Foto: Gemeente Eemnes.

Extra subsidie voor Volwassenfonds Sport & Cultuur Eemnes

Politiek

EEMNES - Gemeente Eemnes heeft extra subsidie ontvangen om het Volwassenenfonds Sport & Cultuur nog beter bekend te maken onder inwoners. Door het fonds is sport en cultuur voor mensen die leven van een lager inkomen mogelijk gemaakt.

Het is bewezen dat sporten of het uitvoeren van een creatieve hobby een positief effect heeft op de gezondheid. Echter zijn er meer dan 1 miljoen mensen in Nederland die dat niet kunnen veroorloven. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er om deze mensen te ondersteunen. 

Eemnes
De enige gemeente die uit de regio Utrecht is aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is Eemnes. Wethouder Wilma de Boer-Leijsma zegt er het volgende over: “Wij vinden het enorm belangrijk dat ook mensen met minder geld toegang hebben tot sport en cultuur.”

“Via het Volwassenenfonds kunnen we dat mogelijk maken en dragen we bij aan een gezond en gelukkig leven van al onze inwoners.”

Doel
Door middel van het Volwassenenfonds wordt het lesgeld en/of materialen betaalt voor volwassenen die leven van een minimuminkomen. Met dit fonds moeten financiële drempels tot sport en cultuur bij volwassenen afnemen.

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds gebeurt door een tussenpersoon die actief is binnen de gemeente, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker. Om aan te melden of voor meer informatie, neem contact op met de buurtsportcoaches via: info@sportiefengezondbel.nl