Onder andere lokale dj-talenten, zoals Gooische Woordenaars, treden op.
Onder andere lokale dj-talenten, zoals Gooische Woordenaars, treden op. Foto: Pexels

‘Music for the mind’ voor jongeren: “Muziek zorgt voor verbondenheid”

Cultureel

BEL - De jongerenwerkers van Versa Welzijn uit de HBEL-gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren organiseren zaterdag 19 februari een muzikale livestream voor jongeren om aandacht te besteden aan geestelijke gezondheid: ‘Music for the mind’. 

De livestream start om 16.00 uur vanuit jongerencentrum Connect in Huizen en gaat door tot na middernacht. 

Delen
De uitzending is opgedeeld in twee programma’s. Onder andere lokale dj-talenten, zoals Gooische Woordenaars, treden op in programma 1, dat van 16.00 tot 21.00 uur duurt.

Tegelijkertijd is er een ‘wheel of fortune’, waarbij luisteraars online indirect een rad kunnen laten draaien. De te winnen prijzen zijn afkomstig van verschillende lokale ondernemingen. Radio-dj Davey B leidt dit spel.

Programma 2 duurt vijf uur, van 21.00 tot 02.00 uur. Verschillende Bass-gerelateerde artiesten zullen in dat blok optreden, vooral voor luisteraars die niet van mainstream muziek houden.

Verbondenheid
Met de livestream wil Versa Welzijn jongeren een hart onder de riem steken en hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

“In de afgelopen twee coronajaren waren de scholen regelmatig gesloten, waardoor voor lange tijd alleen digitaal les werd gegeven”, aldus Versa. 

“Contact met vrienden was beperkt, sporten was nauwelijks mogelijk en uitgaan kon niet. Bovendien was - en is - thuis niet voor alle jongeren een even gezellige plek. Eenzaamheid, somberheid en angstige gedachten liggen dan op de loer.”

Muziek zorgt echter voor een gevoel van verbondenheid, meldt Versa. Ook in moeilijke periodes. 

Ondersteuning
De stream biedt naast muziek ook voorlichting over geestelijk fit blijven. “Bijvoorbeeld: hoe kun jij anderen helpen die het even niet meer zien zitten?”, legt Versa Welzijn uit. “Maar ook: bij wie kan je terecht voor ondersteuning en hulp?”

Tijdens de livestream, die wordt uitgezonden via YouTube en Twitch, kunnen luisteraars bedragen doneren. Al het opgehaalde geld zal besteed worden aan ondersteuning van de jeugd van de HBEL-gemeenten.

Door middel van een internet URL en een QR-code kunnen de luisteraars beginnen met het volgen van de livestream. Om deel te kunnen nemen aan het ‘wheel of fortune’-spel kunnen luisteraars contact zoeken via de comment-sectie op YouTube op youtube.com/JCdeTram

Meer informatie is te vinden op www.connecthuizen.nl.