De opening door locoburgemeester Annemarie Kennis.
De opening door locoburgemeester Annemarie Kennis. Foto: Het Theater Blaricum

Het Theater Blaricum feestelijk geopend

Cultureel

BLARICUM - De rode loper werd zaterdag uitgerold voor genodigden én buurtbewoners voor de opening van Het Theater Blaricum aan de Huizerweg. Nu de deuren feestelijk geopend zijn kan het theater-, muziek en filmseizoen eindelijk van start.

Het Theater Blaricum werd geopend door locoburgemeester Annemarie Kennis. De theatrale openingsplechtigheid werd omlijst door een muzikaal programma, gepresenteerd door lakeien in livrei. Genodigden werden bij de entree door diezelfde lakeien aangekondigd.

Ontstaansgeschiedenis
“De lakeien praatten de optredens op cabareteske wijze aan elkaar en ze kondigden de sprekers van het officiële deel van de openingsceremonie aan”, vertelt initiatiefnemer Deirdre Blankenstein. Vooral de ontstaansgeschiedenis van Het Theater werd hierbij belicht.

“Met deze opening wordt tot ieders opluchting ook het einde van de uitgaansbeperkingen gemarkeerd en dat vieren wij en de enthousiaste vrijwilligers graag met het toekomstige publiek”, vult Peter Blankenstein aan.

Uitgaansleven
“Alle bij Het Theater betrokken mensen wensen dat er weer onbezorgd genoten kan worden van bezoeken aan theaters, restaurants, cafés, en andere uitgaansgelegenheden. En dat met de opening van Het Theater ook het uitgaansleven hier in de regio weer nieuw leven wordt ingeblazen.”

Dit doet Het Theater met voorstellingen van onder andere Paul van Vliet, Gerard Allerliefste, Leoni Jansen en Carel Kraayenhof. Zie voor de volledige programmering www.hettheater.nl.