Afbeelding

Opnieuw subsidie voor Laren Regenklaar

Natuur en Milieu

LAREN - Het project Laren Regenklaar heeft opnieuw een welkome subsidie ontvangen van de provincie Noord-Holland.

Het gaat om een bedrag van € 100.000 dat wordt besteed aan het regenklaar maken van een groot aantal particuliere percelen aan de Hoefloo, Houtweg, Hilversumseweg en omliggende wegen. 

Wateroverlast
Laren is een van de acht gemeenten die samen € 900.000 van de provincie krijgen om wateroverlast en andere gevolgen van de klimaatverandering te voorkomen.

Het regenklaar maken van particuliere percelen gebeurt door de regenpijpen van de woningen af te koppelen van het riool. Zo komt er minder regenwater in het riool.

Regenpijpen
Een deel van de regenpijpen wordt straks aangesloten op een verticale boring met infiltratiefilter die in de buurt van de woning wordt aangebracht.

Regenwater sijpelt hierdoor langzaam in de omliggende zandbodem, wat weer positief is voor bomen en struiken met langere wortels. De kosten van het afkoppelen zijn voor rekening van de gemeente Laren.

Vertrouwen
Wethouder Peter Calis: “Ik ben ontzettend blij dat Laren Regenklaar opnieuw op een subsidie en steun van de provincie mag rekenen.”

“Het geeft aan dat we bijdragen aan de doelen van provincie en Rijk om Nederland klimaatbestendig te maken. Het geeft veel vertrouwen in de uitvoering van dit belangrijke project dat de bewoners van Laren hier aan mee willen werken.”