Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché (archief)

Sportcentrum De Biezem bestaat 50 jaar

Sport

LAREN - Zwembad De Biezem bestaat op 15 april precies 50 jaar, en dat wordt gevierd. Verspreid over het hele jaar gaan er veel activiteiten plaatsvinden voor jong en oud.

Vanwege de coronamaatregelen is de planning iets aangepast, maar vrijwel het hele jaar door organiseert het team voor iedereen iets leuks. Zo wordt de mijlpaal van 50 jaar succesvol onderstreept.  

Alle inwoners
Dit organiseert De Biezem niet alleen voor hun zwemleraressen, zwemleraren, toezichthouders en vrijwilligers, maar vooral voor alle inwoners van de BEL gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

Gedurende het gehele jaar heeft het zwembad in de gangen en gemeenschappelijke ruimten een fototentoonstelling met beelden van toen.

Elke maand
Ook biedt het zwembad vanaf maart elke maand iets leuks voor telkens weer een andere doelgroep. Van banenzwemmers tot verenigingen, voor iedere bezoekers is er iets leuks om te doen.

Kortingsacties, spannende proeflessen, sponsor- en schoolzwemwedstrijden en zelfs een ‘Drijf-In’ Bioscoop.

Officieel
In mei organiseert De Biezem voor genodigden van de BEL-gemeenten ook een wat formelere bijeenkomst om officieel stil te staan bij het bijzondere feit dat het zwembad 50 jaar bestaat en, na een ietwat onstuimige periode, als een zeer modern en toekomstbestendig zwembad, voorzien van allerlei water- en energiebesparende technieken, te boek staat.