De Reddingboot Blaricum-1 sleept de boot van de vermiste vissers richting de politieboot voor verder onderzoek.
De Reddingboot Blaricum-1 sleept de boot van de vermiste vissers richting de politieboot voor verder onderzoek. Foto: Thijs Veenstra

KNRM Blaricum zoekt nieuwe vice-voorzitter

112

BLARICUM - Het reddingstation in Blaricum van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoekt per direct een nieuwe vice-voorzitter.

Na het vertrek van Ellen de Ranitz eind 2021, die na jaren inzet voor de KNRM het rustiger aan gaat doen, is er plek voor een nieuwe bestuurder.

Dagelijkse leiding
De vice-voorzitter heeft de dagelijkse leiding over de plaatselijke commissie en speelt een belangrijke rol binnen reddingstation en naar externe stakeholders.

Het reddingstation zoekt bij voorkeur kandidaten die in Blaricum of een aangrenzende gemeente wonen en affiniteit hebben met watersport en de doelstellingen van de KNRM. De ideale kandidaat heeft daarnaast bestuurlijke ervaring en een sterk lokaal netwerk.

KNRM Blaricum
Jaarlijks vaart de reddingboot uit Blaricum ruim 70 keer uit voor mens en dier in problemen op de zuidelijke randmeren tussen Nijkerk en Amsterdam.

Meest recent kwamen de vrijwilligers in actie voor drie vermiste vissers. De mannen werden na een zoekactie gevonden en in kritieke toestand aan wal gebracht. Een van de mannen is later in het ziekenhuis overleden.

Grote projecten
Het reddingstation staat aan de vooravond van een aantal grote projecten zoals de ingebruikname van de nieuwe reddingboot en de vervanging van de steiger, het boothuis en het bemanningsverblijf.

Ieder reddingstation heeft een Plaatselijke Commissie die ervoor zorgt dat het reddingstation operationeel inzetbaar is. De commissie bestaat minimaal uit een voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester. In Blaricum zitten daarnaast een coördinator opleiden en oefenen en een coördinator communicatie en fondsenwerving in de commissie.