Eemnesser Jan Stern, coördinator voor de hulporganisatie ZOA
Eemnesser Jan Stern, coördinator voor de hulporganisatie ZOA

Hulporganisatie ZOA zet zich in voor Oekraïne en zoekt collectanten

Mensen

EEMNES - Het zal je niemand ontgaan zijn: de Russische invasie in buurland Oekraïne. Jan Stern, coördinator voor de hulporganisatie ZOA uit Eemnes is opzoek naar mensen die onder andere de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne willen helpen het hoofd boven water te houden.

“Het is hartverscheurend: van de ene op de andere dag moeten vluchten voor je leven en alles wat je hebt opgebouwd achterlaten of je als militair moeten melden om te strijden in een oorlog. Dit is nu de realiteit in Oekraïne”, zegt hij.

ZOA komt altijd snel in actie bij een natuurramp of een gewapend conflict. De hulporganisatie staat nu ook weer klaar om de bevolking van Oekraïne zo goed mogelijk te helpen met onderdak, voedsel, water en traumazorg.

Collecteren
ZOA gaat collecteren met de ouderwetse collectebus en de moderne digitale collectebus, zo hoeven de inwoners van Eemnes niet op afstand hoeft toe te kijken, maar kunnen ze daadwerkelijk de mensen helpen.

De collecteweek vindt plaats van maandag 28 maart tot en met maandag 4 april. De collectant komt dan langs de deur. Wie wil collecteren of extra informatie kan contact opnemen met j.stern@live.nl of 06-16931993.

Donateurs
Donateurs kunnen extra helpen door zelf een digitale collectebus aanmaken en  te delen met familie en vrienden. Zij kunnen deze collectebus ook weer delen en zo kan Nederland er zijn voor de slachtoffers in Oekraïne.

Inwoners kunnen de collectant een gift geven en nu ook al een digitale collectebus aanmaken. Door: https://digicollect.zoa.nl op te zoeken. De digitale collectebus kan gedeeld worden via sociale media.