De eerste groepswandeling na corona staat op het programma.
De eerste groepswandeling na corona staat op het programma. Foto: Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi

Burgemeester Laren neemt deel aan Gooise ‘bergetappe’

Sport

LAREN - Burgemeester van Laren Nanning Mol loopt mee tijdens de eerste groepstocht van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi na de coronacrisis.

Hij lost daarmee een oude belofte in van vorig jaar, toen het hele seizoen van de wandelclub moest worden geschrapt vanwege corona.

Voor de sportieve burgervader betekent zijn deelname op zondag 13 maart een mooie ontdekkingstocht door onze regio. 

Pittige voorjaarswandeling
Het wordt een pittige voorjaarswandeling, waarbij maar liefst vier ‘bergen’ moeten worden bedwongen.

De 18 km lange tocht voert de wandelgroep naar landgoed Larenberg, achter het Tergooi-ziekenhuis, de Tafelberg, het Huizerhoogt en de Woensberg.

Halverwege is er een koffiestop in Blaricum. Via Mauvezand, Gooiergracht en Postiljonheide keert het gezelschap terug naar start- en finishplaats SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren. 

Aanmelden
Iedereen is welkom en aanmelden kan tussen 8.45 en 9.15 uur in de kantine van SV Laren, waarna de groep om 9.30 uur op pad gaat. Deelname kost 4 euro, inclusief koffie met koek.

Raadpleeg voor meer informatie de site www.wandelvierdaagsehetgooi.nl. Daar kan ook worden ingeschreven voor de 12e editie van de Gooise Wandelvierdaagse, die dit jaar van 22 tot en met 25 juni wordt gehouden. De eerstvolgende groepswandeling is op zondag 10 april.


Burgemeester Nanning Mol (l) heeft flink geoefend voor de Gooise ‘bergetappe’. Hier gekiekt tijdens een recente buitenlandse wandelvakantie met zijn partner Erwin Lunshof. Foto: Nanning Mol