Ida. Ter nagedachtenis en voor het goede doel wordt haar werk nu verkocht.
Ida. Ter nagedachtenis en voor het goede doel wordt haar werk nu verkocht.

Verkoopexpositie Ida voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

Mensen

LAREN -  In de laatste levensdagen die Ida gegeven waren, gaf ze aan te willen doneren aan het AVL. De erfgenamen hebben besloten dit te doen door middel van een verkoopexpositie/

De opbrengst hiervan gaat naar het AVL voor nader onderzoek naar de ziekte die haar leven verkortte. De tekeningen die ze nagelaten heeft, worden geëxposeerd op 18,19 en 20 maart tussen 11.00 en 17.00 uur op het Krommepad 5 in Laren.

Een ware verschijning
In Laren kende men Ida, die 17 maart 2021 overleed, als: ‘Het beschermde dorpsgezicht’. Zij vormde een herkenbaar deel van het flamboyante straatbeeld van het kunstenaarsdorp. Een ware verschijning.

Met opgeheven hoofd, kaarsrecht op haar fiets, lange jas, hoge laarzen, breedgerande hoed, gitzwarte haren, rood gestifte lippen en een afstandelijke ietwat hautaine blik maakte zij op velen een onuitwisbare indruk.

Sociale vrouw
Haar charisma was tegelijkertijd soms haar valkuil. Niet iedereen kende haar zoals ze werkelijk was: een hele bijzondere sociale vrouw. Ida beschikte over vele talenten: een ervan was tekenen.

Modeltekenen leerde de ze op de Gooische Academie bij Humphrey Bennet. Prachtige tekeningen van vrouwentorso’s van grote schoonheid en in perfecte harmonie. Ook wonderbaarlijk mooie lijven van mannen en kleurrijke dierenkoppen.

Bescheiden
Zelden liet ze haar kunst zien. Ze was enorm bescheiden. Nu is de kans om dat werk te zien en te kopen voor het goede doel dat zij voor ogen had.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding