Wethouder Wilma de Boer -Leijsma in gesprek met jongeren in de raadzaal.
Wethouder Wilma de Boer -Leijsma in gesprek met jongeren in de raadzaal. Foto: Gemeente Eemnes

Jeugdraad van Eemnes kan beginnen

Mensen

EEMNES - De jeugdraad van Eemnes kan binnenkort van start! Er zijn de afgelopen periode voldoende aanmeldingen van jonge Eemnessers ontvangen die aan de jeugdraad willen deelnemen. Hier gaan onderwerpen die jongeren belangrijk vinden in deze raad besproken worden. 

In totaal hebben twaalf jeugdigen zich aangemeld. De jeugdraad bestaat uit drie meisjes en negen jongens tussen de 10 tot 15 jaar. Ze komen allemaal uit verschillende buurten in Eemnes, waardoor er een mooie afspiegeling uit het dorp is ontstaan. Het jongerenwerk van Versa Welzijn zal de jeugdraad begeleiden.

Blij met aanmeldingen
Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: “Ik ben heel blij met zoveel aanmeldingen. We willen op een serieuze manier met de jeugdraad in gesprek over wat jongeren nu écht belangrijk vinden. We verwachten in april te kunnen starten, dat zal op een feestelijke manier gebeuren.”

De leden gaan minimaal twee keer per jaar bij elkaar komen om te praten over verschillende onderwerpen die voor hen erg van belang zijn. Dat kunnen onderwerpen zijn die de gemeente aandraagt, maar de jongeren kunnen ook zelf met ideeën en initiatieven komen. De vergaderingen van de Jeugdraad vinden plaats in de Raadzaal.