Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Dertien aanmeldingen jongerenraad Laren

Mensen

LAREN - Dertien jongeren hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de jongerenraad van Laren. Via de jongerenraad wil de gemeente horen wat jongeren belangrijk vinden in Laren.

In de jongerenraad zitten jongens en meisjes van 14 tot 23 jaar. Ze jongeren zijn allemaal verbonden met de gemeente Laren. Bijvoorbeeld omdat ze hier wonen, naar school gaan of lid zijn van een vereniging. Het jongerenwerk van Versa Welzijn begeleidt de jongerenraad.

Serieuze gesprekspartner
Wethouder Jan den Dunnen: “De jongerenraad wordt een serieuze gesprekspartner van de gemeente. Het is een mooie manier voor de jongeren om eens te zien hoe het in de politiek gaat. En natuurlijk krijgen ze de kans om direct aan de gemeente te laten weten hoe het anders kan.”

De jongerenraad gaat vier keer per jaar samenkomen om onderwerpen uit het dorp te bespreken. Aan het eind van het jaar vertellen ze dan hun ideeën aan de ‘echte’ gemeenteraad. Die gaat dan bespreken welke ideeën verder uitgewerkt kunnen worden. De jongeren zitten voor minimaal één jaar in de jongerenraad.