Afbeelding
Foto: Pixabay

Laren en Blaricum slaan handen ineen voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Mensen

LAREN/BLARICUM - Vanwege de gebeurtenissen in Oekraïne is er in Laren een Burgerinitiatief op verzoek van het college van burgemeester en wethouders opgericht. In Blaricum is een Burgercomité opgericht.

De initiatiefnemers bundelen de krachten binnen Laren en Blaricum om hulp en ondersteuning goed te organiseren. Dat gebeurt in nauw overleg met de gemeente. Op dit moment worden er vooral helpende handen van vrijwilligers gezocht.

Suggesties
Vrijwillige ondersteuning kan op allerlei manieren. Denk aan helpen als tolk, mensen wegwijs maken in het dorp, een ‘buddy’ zijn voor een gezin, het organiseren van sportactiviteiten, het vermaken en begeleiden van kinderen, het bieden van een luisterend oor. Suggesties zijn ook zeer welkom.

Marc Vos van het Burgerinitiatief Laren: “We zien al veel mooie reacties en aanmeldingen. Zo hebben wij afgelopen week al een tolk en traumadeskundige kunnen koppelen aan een Oekraïens gezin.”

Aanmelden
Wie mee wil helpen kan zich aanmelden via vluchtelingen@laren.nl voor Laren of burgercomiteblaricum@gmail.com. Vermeld daarbij wat u voor de Oekraïners kunt betekenen. 

Burgerinitiatief Laren en Burgercomité Blaricum coördineren het hulpaanbod en hebben hierover afstemming met de gemeente.