Kanoën tijdens een vorig evenement.
Kanoën tijdens een vorig evenement. Foto: IJsclub De Vaart

Stop gaat uit ijsbaan Eemnes na kano-evenement

Sport

EEMNES - IJsclub De Vaart viert zaterdag 26 maart het einde van de winter met een speciaal evenement, in samenwerking met Kanovereniging Meander.

“De winter is voorbij, de schaatsen zijn weer in het vet en straks wanneer het water weg is zien we de schapen en hun lammetjes weer in de ijsbaan dartelen. Maar eerst gaan we kanovaren”, verklapt ijsmeester Reijer Manten.

Kanovaren
Kanovereniging Meander gaat weer samenwerken met IJsclub De Vaart om kinderen en volwassenen op een veilige manier te laten kennismaken met het kanovaren.

“Dat kan hier in ondiep water. De IJsclub stelt voor dit evenement de ijsbaan graag beschikbaar om iedereen de kans te geven het kanovaren te ondervinden. Beide verenigingen demonstreren op deze manier hoe fijn het is op het water: in de winter en in de lente.”

Suppen
De IJsclub is nog in onderhandeling over de mogelijkheid om te suppen. “Deze vrij nieuwe watersport is behoorlijk populair aan het worden. Dit laatste is onder voorbehoud.”

Aan het einde van de dag trekt de ijsmeester zelf de stop uit de ijsbaan. De dag start zaterdag 26 maart om 10.30 uur bij IJsclub De Vaart aan de Stadwijksingel 1 in Eemnes. Entree is gratis.