De aftrap van Sjors Sportief en Creatief was bij OBS De Ploeg in Laren met wethouder Ton Stam en buurtsportcoach Nick van Nieuwkerk.
De aftrap van Sjors Sportief en Creatief was bij OBS De Ploeg in Laren met wethouder Ton Stam en buurtsportcoach Nick van Nieuwkerk. Foto: BEL-gemeenten

Buurtsportcoaches lanceren nieuwe boekjes van Sjors Sportief en Sjors Creatief

Sport

BEL - Basisschoolleerlingen in de BEL-gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren ontvingen afgelopen week de nieuwe ‘Sjorsboekjes’ van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Hierin staat welke activiteiten ze kunnen ontdekken. 

Hiermee kunnen ze dit schooljaar maar liefst vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, meestal gratis. Het is het vijfde schooljaar op een rij dat Sportief en Gezond BEL het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Initiatief
Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Sportief en Gezond BEL in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders.

Nick van Nieuwkerk werkt voor Sportief en Gezond BEL: “Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Sportief en Gezond BEL in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders.”

De Sjors-formule
Al in meer dan 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors formule zich al bewezen. Kinderen kunnen zich heel makkelijk inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling door middel van het gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem.

Het komt ook goed uit voor de aanbieder van sport en cultuur, aangezien zij de kans krijgen om nieuwe en jonge leden aan zich te binden. 

Inschrijven
“Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 16 maart via de website sportplezierbeginthier.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen”, aldus Nick.