Voorbeelden van bordjes.
Voorbeelden van bordjes. Foto: Gemeente Laren

Herinneringsbomen slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Mensen

LAREN - Laren herdenkt 4 mei inwoners die in de Tweede Wereld oorlog zijn omgekomen door middel van speciale herinneringsbordjes om de bomen op de Brink bij het tijdelijk Holocaust monument.

De bordjes zijn bedacht door het 4-5 mei comité en zijn bedoeld om de slachtoffers een gezicht te geven. Er staan namen, tekeningen, afbeeldingen, foto’s en informatie over de persoon. De bordjes worden gemaakt door vrijwilligers en kunstenaars.

Namen
Op de bordjes staan namen van vaste en tijdelijke bewoners van Laren, waaronder kinderen en begeleiders van de Berg-Stichting, Nederlands-Indiëgangers, onderduikers en twee Eemnessers.

De stichting wil dat de bordjes ieder jaar geplaatst gaan worden en ook aangevuld zodat er meer namen en informatie boven water komt. Ze moedigen nabestaanden aan om verhalen en documentatie met hen te delen.

Bordje beschilderen
Wie interesse heeft om ook een bordje te beschilderen/verfraaien (de lege bordjes zijn al gemaakt) kan zich melden via een bericht/bellen van: John Timmerman 06-51288842, Elize van der Werff 06-28975660 of Marionne Bakker 06-20712048.

Direct een bordje afhalen kan ook op zaterdag 26 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in het Brinkhuis of op zondag 27 maart tussen 15.00 en 16.00 uur bij Elize van der Werff op de Schaepstal 8 in Laren.

Opening
Op 22 april opent Burgemeester Nanning Mol het tijdelijk Holocaust Monument en de Herinneringsbomen. Dit betekent dat het vanaf dan voor iedereen is te zien. De bordjes worden een dag van tevoren om de bomen geplaatst.