Kunst geïnspireerd op het thema 'Afval hoezo?' door Papageno Jongeren.
Kunst geïnspireerd op het thema 'Afval hoezo?' door Papageno Jongeren. Foto: Papageno Huis

Hele maand april: Papageno Kunst Ommetje

Cultureel


LAREN - De tweede editie van het Papageno Kunst Ommetje in Laren gaat op 1 april van start en duurt tot 30 april.

Creatieve jongeren van het Papageno Huis exposeren hun kunstwerken achter ramen van dertien locaties in Laren. Met een kunstroute van 5 kilometer die gelopen kan worden of gefietst. Het thema van dit jaar is ‘Afval Hoezo?’.

Schoenendoos afval
De deelnemende ondernemers en culturele organisaties kregen allemaal een schoenendoos om hun bedrijfsafval in te doen. Dat was ter inspiratie voor de jongeren uit het Papageno atelier om aan de slag te gaan en de inhoud te verwerken in kunstwerken.

De jongeren worden door professionals begeleid bij de totstandkoming van de kunstwerken. Vele witte doeken zijn de afgelopen maanden omgetoverd in originele kunstwerken.  

Aftrap wethouder
Jan den Dunnen, wethouder sociaal domein, geeft op vrijdag 1 april de aftrap door samen met een aantal Papageno jongeren een gedeelte van het eerste Ommetje te lopen.

Dit loopt van Singer Laren naar het Papageno Huis. Dit doet hij door middel van de blauwe voetstappen te volgen die naar de locaties leiden.

Routekaart
Er is een speciale kaart van de route gemaakt met maar liefst dertien panden waar aangegeven staat waar de kunstwerken hangen. Ook is informatie van de makers toegevoegd.

De routekaart voor het Papageno Kunst Ommetje is gratis èn op twee manieren verkrijgbaar. Op papageno.nl/shop/kunst is de kaart te downloaden. Ook is de kaart bij het Papageno Huis aan de Naarderstraat 77 en alle overige expositielocaties als print mee te nemen.

Papageno Markt
Op zaterdag 9 april is het mogelijk om het kunstommetje te combineren met een bezoek aan de Papageno Markt in het Papageno Huis.

Iedereen is daar van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie/thee met de felbegeerde Papageno appeltaart en muzikale optredens.

Ook kan er volop geshopt worden voor sieraden, vintage artikelen en kunstwerken gemaakt door de jongeren van het Papageno Huis.