Hulp in de bibliotheek is op veel vlakken mogelijk.
Hulp in de bibliotheek is op veel vlakken mogelijk. Foto: Bibliotheek hlb

Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek

HUIZEN Alleen voor het lenen van een boek of tijdschrift naar de bibliotheek? Dat is allang niet meer zo. In een tijd dat er overal loketten verdwijnen, is er in beide bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Huizen - Laren - Blaricum juist een loket bij gekomen: het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Hier kan iedereen met allerhande vragen terecht. Bibliotheek Huizen - Laren - Blaricum heeft sinds de opening van dit loket in september 2021 al ruim 200 vragen beantwoord.

"Het ministerie van OCW heeft aan alle openbare bibliotheken in Nederland gevraagd om een loket in te richten waar de klant met een grote diversiteit aan vragen terecht kan, namelijk het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Tegenwoordig is er zoveel (digitale) informatie beschikbaar dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bibliotheekmedewerkers helpen u verder op weg. Zij gaan samen met u op zoek naar informatie over bijvoorbeeld het UWV, DUO, CIZ, CJIB, huurcommissie, DigiD of andere vragen met betrekking tot de overheid. Het gaat vaak om vragen die vroeger gesteld werden bij een ander loket, maar veel van die loketten zijn opgeheven", aldus de bibliotheek.
"Tegenwoordig doen we steeds meer via internet, maar lang niet iedereen is daar in thuis. Bij de bibliotheek loop je makkelijk naar binnen. Voor het IDO hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek, iedereen is welkom. De hulp is voor iedereen, jong en oud en ook nog eens helemaal gratis. Jongeren worden ook graag op weg geholpen bij informatie over studiefinanciering, zorgverzekering of waar aan gedacht moet worden als zij op kamers gaan wonen."

Spreekuren

"Als iemand praktische hulp wenst, kan men terecht bij een groot aantal inloopspreekuren in de bibliotheek. Ook deze zijn gratis en men kan zonder afspraak binnen lopen. De spreekuren worden bemand door vrijwilligers met vakkennis over verschillende onderwerpen. Heeft u bijvoorbeeld vragen over de belastingaangifte? Of wilt u een keer met iemand sparren over een nieuwe baan, vrijwilligerswerk of loopbaantraject? Of heeft u hulp nodig bij (mantel)zorg? Stel u woont net in de gemeente en u zou graag andere mensen leren kennen. Of u zou graag willen dat er iemand met u meegaat naar een afspraak omdat u de taal onvoldoende beheerst. Het kan ook zijn dat u een brief ontvangt van het UWV die voor u niet duidelijk is, of problemen ervaart met uw computer. Wat te denken van verminderd woongenoot omdat er in uw buurt gebouw wordt en u daarbij juridische hulp zou willen? Voor al deze vragen en meer kunt u praktische hulp krijgen bij een van de inloopspreekuren in Bibliotheekvestiging Huizen en bibliotheekvestiging Laren /Brinkhuis. Kijk op de website voor een overzicht van alle spreekuren www.bibliotheekhlb.nl .

Daarnaast heeft de bibliotheek het aanbod van lokale maatschappelijke organisaties op een rij gezet. "Dit aanbod kan iedereen thuis bekijken via www.gooi.hetinformatiepunt.nl maar u kunt ook met uw vraag terecht bij de bibliotheek. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, de bibliotheek is er voor iedereen!"