Tolken en vertalers zijn hard nodig. Spreek jij je talen en dan vooral Russisch en Oekraïens? De BEL-gemeenten, Versa Welzijn en de burgerinitiatieven zijn hard op zoek naar vertalers. Je kunt helpen bij inschrijven, huisvesting, of andere gesprekken. Past dit bij jou?

Buddy’s voor Oekraïners
Het steuncomité Eemnes - Oekraïne kan mensen inzetten bij het wegwijs maken in het dorp, het helpen als tolk, sportactiviteiten organiseren, ‘buddy’ zijn voor een gezin, of een luisterend oor bieden. Ook het Burgerinitiatief Laren en het Burgercomité Blaricum kunnen geïnteresseerden koppelen aan Oekraïners in de opvang of die bij gastgezinnen verblijven.

Toezichthouders op Koningsdag
Op 27 april is het Koningsdag en ook in Laren vieren we dat. De piekiesmarkt is de markt waarop je mooie en verrassende spullen kunt tegenkomen. Om de drukte in goede banen te leiden en het veilig en aangenaam te houden, zoekt Radio Laren toezichthouders.
Denk aan het voorkomen van ongelukken bij de afvalcontainers, het zorgen voor looproutes en beantwoorden van vragen.
Lijkt het jou leuk om op deze dag je in te zetten voor een onvergetelijke Koningsdag? Reageer dan snel.

Help jij mee bij het sporten en bewegen?
In activiteitencentrum Kijkoor in Eemnes worden elke vrijdagochtend tussen 9.30 en 13.00 uur bewegingslessen gegeven aan cliënten van Sherpa. Help jij Jos mee met basale en gezellige bewegingsactiviteiten? Denk aan loopvormen of mikspelletjes. Je hoeft niet enorm sportief te zijn, maar het leuk te vinden om op een enthousiaste manier sport en beweging te geven.

Theodotion zoekt iemand die gezelligheid brengt
De bewoners kunnen in de ontmoetingsruimte spellen doen, koffiedrinken, hun creativiteit kwijt. Het is fijn als er iemand in de avonduren of in het weekend hierbij aanwezig wil zijn. En graag praatjes maakt met de bewoners.

Contact
Voor meer informatie: Priscilla van der Vegte, coördinator VC BEL, 06-82311097, info@vcbel.nl of kijk op www.vcbel.nl. Persoonlijk afspreken kan ook, wees welkom. Op de oneven donderdagen ben ik in het Brinkhuis (10.00 - 11.30 uur) en de 1e en 3e donderdag Huis van Eemnes (12.00 - 13.30 uur).