Burgemeester Joan de Zwart-Bloch spelde vanmorgen de onderscheiding op bij Tom van Meeuwen.
Burgemeester Joan de Zwart-Bloch spelde vanmorgen de onderscheiding op bij Tom van Meeuwen. Foto: Gemeente Blaricum

Koninklijke Onderscheiding voor groothartige Blaricummer

Mensen

BLARICUM - Tom van Meeuwen uit Blaricum ontving vanmorgen een Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch verraste hem in het gemeentehuis waar hij dacht een afspraak te hebben over dorpsblad hei&wei. Daar werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Filantropie
Ruim veertig jaar geleden ging Tom van Meeuwen aan de slag als vrijwilliger bij Stichting Het R.C. Maagdenhuis, een fonds voor maatschappelijke initiatieven die de positie van kwetsbare ouderen en jongeren versterken.

Vanaf 2008 was hij voorzitter van het fonds. Met zijn inzet heeft hij veel betekend voor de filantropie in Nederland.

Bestuursfuncties
Tom van Meeuwen heeft bovendien een veelzijdige bijdrage geleverd in tal van andere besturen. Zo gaf hij jarenlang de Orde der Augustijnen financieel advies.

Hij was secretaris voor Stichting Marez Oyens-van Ittersum en bestuurslid van Stichting Vermogensdoel. Ook was hij bestuurslid en secretaris van stichting van Nagell van Ampsen en bij vermogensfonds Brentano’s Steun des Ouderdoms.

‘t Werckpaert
Daarnaast had hij verschillende functies binnen het bestuur van de Ridderschap van Noord-Brabant en was hij medeoprichter en bestuurslid van stichting ‘Vrienden van ‘t Werckpaert’.

Zijn directe omgeving draagt Tom van Meeuwen ook een warm hart toe. Hij is sinds 2015 secretaris in het bestuur van Stichting dorpsblad Blaricum hei&wei. In deze rol laat hij ruim 6 jaar een grote affiniteit met het dorp zien.

Grote inzet
Hij heeft naast zijn veeleisende banen, onder andere als directeur van een woningbouwvereniging, steeds tijd vrij gemaakt om mensen te ondersteunen die het moeilijk hebben, binnen en buiten Nederland. Nog steeds dient hij de samenleving met grote inzet.