Afbeelding
Foto: KNRM

Open dag KNRM Blaricum op Reddingbootdag

112

BLARICUM - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert na twee jaar afwezigheid vanwege corona zaterdag 30 april weer haar landelijke open dag op 45 locaties.

Het is dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Blaricum
Ook in Blaricum liggen de reddingboten van 10.00 tot 16.00 uur met ronkende motoren klaar bij het strand aan de Stichtse Brug.

Het station dat jaarlijks meer dan 70 keer uitvaart voor incidenten op water, variërend van verdrinkingen tot boten met motorproblemen. Het station in Blaricum behoort tot een van de drukste stations van Nederland.

Nieuwe bemanningsleden
Dit jaar nodigt de KNRM iedereen die interesse heeft om bemanningslid te worden nadrukkelijk uit. De Reddingbootdag is een geschikt moment om te kijken wat het werk precies inhoudt.

“Een bemanningslid van de reddingboot wordt door de KNRM opgeleid en kan dus met elke achtergrond, van student tot timmerman of directeur, instromen”, vertelt schipper Marcel Agricola.

“Het werk is spannend, dankbaar en de vaardigheden die je leert komen ook in je werk- of privéleven van pas. Ik ben niet snel meer onder de indruk van een situatie. Rustig blijven, goed nadenken, samenwerken en handelen heb ik bij de KNRM geleerd.” 

Kindvriendelijke locatie
Op de locatie in Blaricum is ook de brandweer aanwezig om uitleg te geven over haar werk.

Het reddingstation in Blaricum heeft een zogenaamd blauw oormerk en is daarmee een kindvriendelijke locatie tijdens de Reddingbootdag.

Kijk op de website reddingbootdag.nl voor de routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.