Rutger Siersma in zijn winkel in Laren.
Rutger Siersma in zijn winkel in Laren. Foto: Bob Awick

Siersma Wijnadvies heeft plek in hartje Laren veroverd

LAREN Met het openen van zijn wijnwinkel in Laren aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 3 is Rutger Siersma teruggekeerd naar zijn oorsprong: hij werd op 23 april 1980 geboren in dit mooie dorp. Na Huizen en Baarn is dit zijn derde winkel.

Stiekem was Rutger altijd al verliefd op het pand. "Vroeger zat hier Wijnhandel De Haas. Toen het pand recent leeg kwam te staan, heeft de vorige eigenaar mij gebeld. Toen ik het pand zag, was ik verkocht. Het is zo’n mooie locatie, midden in hartje Laren, het dorp waar ik geboren ben."
Heel bijzonder is de kelder, waar nog een tweede kelder onder zit. "Ik zag al meteen voor me hoe daar tralies moesten komen met de meest bijzondere flessen wijn. En die staan er nu ook, het zijn echt de mooiste wijnen ter wereld."

Bevlogen

De bevlogen wijnhandelaar heeft twee passies: wijn en ondernemen. "Ondernemen is iets aanpakken en uitbouwen. Dat kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door je webwinkel te vergroten. Maar als je ergens een winkel opent, groeien de bestellingen online ook."
"Door een derde winkel kan ik de schaal vergroten en eigen importlijnen opstarten en vergroten. We importeren zelf veel van onze wijn, rechtstreeks van de boer. Er zit dus geen grote importeur als schakel tussen."
"Dankzij onze combinatie van online zichtbaarheid en fysieke winkels zijn we corona goed doorgekomen. Dat heeft het mogelijk gemaakt om de derde winkel te openen."

Service

Siersma Wijnadvies gaat heel ver in service naar de klant en onderscheidt zich daarmee van andere wijnhandels. "Meedenken met de klant is het makkelijkste dat je kunt doen. Het is eenvoudig en goedkoop, met groot effect. En we doen het vooral heel graag."
Zo mag het deel van de bestelling dat over is na een feestje altijd retour. "We leggen zelfs wijn bij iemand in de koelkast als het moet. Ook online bieden we extra service, met wekelijkse podcasts en regelmatig een documentaire over de wijnhuizen waar we zaken mee doen."

Zuid-Afrika

Rutger is mede-eigenaar van Skaap Wines in Zuid-Afrika. "Op de helling van de Schapenberg produceren we 30.000 flessen wijn per jaar, die exclusief in Nederland verkocht worden. Schapen en Laren zijn nauw met elkaar verbonden, het komt allemaal mooi bij elkaar."
De hele maand mei is Zuid-Afrikamaand bij Siersma Wijnadvies. Alle wijnen van Skaap zijn in de aanbieding.

Meer informatie: wijnadvies.nl