Lintje Peter van Hofslot en Johan Meppelink

EEMNES Peter van Hofslot en Johan Meppelink zijn gisteren onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter van Hofslot is al bijna 50 jaar actief in Eemnes als vrijwilliger, op veel verschillende gebieden. In de jaren 70 gaf hij in het verenigingsgebouw al kluscursussen, waardoor meerdere Eemnessers weer wat handiger werden.

Vanaf de oprichting van de Historische Kring Eemnes, in 1979, heeft hij mede de koers uitgezet van de kring, is op zaterdag gastheer in de Oudheidkamer, helpt bij het opbouwen van de tentoonstellingen en brengt het verenigingsblad rond. Tevens is hij al 36 jaar penningmeester van de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes (VVE), wat mede op zijn initiatief tot stand is gekomen.
Peter van Hofslot is bovendien secretaris van  IJsclub De Vaart, klokkenluider bij het Eemnesser Klokkenluiders Gilde, vrijwilliger om gelden te werven voor Pax Kinderhulp, op de achtergrond actief in de plaatselijke politiek en ruim 12 jaar vicevoorzitter geweest van de lokale en provinciale afdeling van UnivĂ©. Daarnaast zet hij zich in bij Sherpa.

Johan Meppelink

Johan Meppelink is zeer actief in de Eemnesser gemeenschap. Over het algemeen op de achtergrond, maar iedereen weet wie hij is en hij weet goed verbindingen te maken. Sinds 1991 is hij samen met zijn vrouw Ineke vijf keer gastgezin geweest om kansarme Poolse en later Armeense kinderen op te vangen via Pax Kinderhulp.
Nu is hij voorzitter van Pax Kinderhulp Eemnes. Vooral de geldinzamelingsacties zijn bij hem in goede handen.

In zijn verschillende woonplaatsen is hij ook al gedurende 22 jaar actief in het kerkelijk jongerenwerk, de Diaconie en het bestuur en onderhoud van kerkelijke goederen. Tegenwoordig is hij nauw betrokken bij de Diaconie in Eemnes. Hij is ook nauw betrokken bij de jaarlijkse herderstocht.