Flinke rookontwikkeling tijdens de brand in de rieten kap.
Flinke rookontwikkeling tijdens de brand in de rieten kap. Foto: Bob Awick

Rieten dak twee woningen Laren afgebrand

112

LAREN - De brandweer is vanmorgen rond 10.30 uur massaal uitgerukt om een brand te blussen aan de Erfgooiersdwarsweg in Laren. Inmiddels is de rieten kap al in rook opgegaan.

Het betreft het dak van twee woningen die samen de kap delen. Het linkergedeelte is bewoond en in de rechterwoning waren werkzaamheden bezig.

Slijpwerkzaamheden
“De brand is ook door de bouwvakkers gemeld. Zij waren op het dak bezig met slijpwerkzaamheden”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Op dit moment is de brandweer druk bezig om te zorgen dan belendende percelen veilig blijven en met het verder blussen van de brand.

Rietkapteam
Het rietkapteam uit Blaricum is ingezet en en er is ook een tankautospuit van de Veiligheidsregio Utrecht aanwezig, naast blusploegen uit Bussum en Huizen.

De brand is nu nog niet meester. “Ik verwacht dat we zeker nog wel zo’n 2,5 uur bezig zijn met deze brand.” Inmiddels is ook het logistieke team van de brandweer aanwezig om te voorzien in eten en drinken en schone pakken.

UPDATE
Bij de brand komt veel rook vrij, meldt de brandweer. “Wie daar last van heeft, kan de ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitzetten.”

Ook kan er sprake zijn van roetdeeltjes die in de omgeving neerdalen. “Dit kan veilig met water en zeep verwijderd of afgewassen worden”, aldus de brandweer.

Kat gered
Voor de bewoners is opvang geregeld en dit geldt ook voor de kat die door de brandweer is gered.

De brandweer is de brand inmiddels meester. Er is nog wel een kraan om het riet en de verbrande materialen op te ruimen. Dat kan nog enige overlast geven in de omgeving.


De brand kreeg veel bekijks. Foto: Aangeleverd