Volksuniversiteit Het Gooi zoekt aanspreekpunt voor docenten

De afdeling Algemeen bestaat uit 6 mensen en zorgt voor het programma-aanbod, de start en de begeleiding van de cursussen. De Volksuniversiteit biedt cursussen, bijeenkomsten en lezingen over creativiteit, kunst en cultuur, persoonlijke ontwikkeling of koken en ontspanning.

Behalve de afdeling Algemeen is er ook een afdeling Talen, Muziek en Bridge. In totaal werken er ca 30 vrijwilligers bij Volksuniversiteit Het Gooi. Wil jij meewerken aan de programmering? En werken als eerste aanspreekpunt voor de docenten. Neem dan contact op.

Bert houdt van fotograferen, jij ook?

Bert gaat graag met zijn scootmobiel en fototoestel op pad om te fotograferen. Hij gaat bv de polder in, en vindt het ook leuk om bouwprojecten te volgen. Samen is leuker dan alleen. Bert houdt van aanspraak en praten over een passie en kennis daarover delen. Dat doet goed aan zijn eigenwaarde. Bert is een man die zich vast kan bijten in een interesse, bv fotografie. Hij zoekt dan informatie op om zich deze eigen te maken. Soms moet hij hierin geremd worden. Hij is ook dol op planten, in huis en op zijn balkon. Bert kan genieten van de kleine dingen. Bert zit in een rolstoel waarin hij trippelt. Als hij naar buiten gaat, stapt hij op zijn scootmobiel. Bert maakt graag een praatje, zijn praten wordt soms lastig verstaan ivm een verstoorde spierbeheersing. Heb jij interesse? Neem dan contact op!

King Arthur zoekt hulp bij de dagbesteding

Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor ouderen met beginnende geheugenproblemen en dementie? Kom dan naar King Arthur en biedt de deelnemers ondersteuning bij het deelnemen aan het dagprogramma. Denk aan koffie/thee drinken, wandelen, samen koken, tuinieren, verhalen vertellen, gedichten maken en spelletjes doen. De rode lijn bij de activiteiten worden gevormd door de termen Cultuur, Natuur, Bewegen en Creativiteit. Met aandacht voor geschiedenis en kunst en workshops met beweging in de hoofdrol.

Vragen kunt u stellen via info@versavrijwilligerscentrale.nl of via 035-623 1100. Per september zullen de inloopuren weer van start gaan.