Arrestatie tijdens de verschillende controles.
Arrestatie tijdens de verschillende controles. Foto: Politie

Meerdere arrestaties bij dynamische controles in 't Gooi

BEL Bij verschillende controles heeft de politie meerdere personen aangehouden en is een zogenoemd ‘spookvoertuig’ in beslag genomen. Ook zijn er twee mannen opgepakt die een bejaarde vrouw hebben beroofd. 

Tijdens de dynamische controle, die werd uitgevoerd door opvallende en onopvallende politie-eenheden, werd een auto in beslag genomen die zonder tenaamstelling rondreed. Het bleek een zogenaamd ‘spookvoertuig’, wat betekent dat er geen eigenaar bekend is van het voertuig. Met de auto was recent getankt zonder te betalen en er werden wapens en drugs aangetroffen. Tegen de 34-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.
Kort daarna werden in Muiden twee mannen in een voertuig met een Frans kenteken gecontroleerd. De bestuurder reed zonder rijbewijs, was onder invloed van drugs en in de auto troffen agenten diverse inbrekerswerktuigen aan. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Later op de avond werd een auto op de Johannes Geradtsweg in Hilversum aangehouden. De bestuurder verklaarde direct dat hij geen rijbewijs had, maar dit leek vooral een tactiek om andere strafbare zaken te verhullen. Bij doorzoeking van de auto troffen agenten de pinpas van een 85-jarige vrouw uit Bussum aan. Het bleek dat zij vlak voor de aanhouding slachtoffer was van een babbeltruc. Een ‘medewerker van de bank' had haar betaalkaart opgehaald en er werd op verschillende plekken met de betaalkaart gepind.
In de auto werden ook een groot geldbedrag en een groot mes aangetroffen. Beide inzittenden, inwoners van Helmond van 18 en 23 jaar, zijn aangehouden voor oplichting en heling en zitten vast in afwachting van verder onderzoek.