Autoliefhebbers rijden door Laren en Blaricum

LAREN/BLARICUM Christians and Cars organiseert zaterdag een automeeting met twee prachtige toertochten door allerlei bijzondere plaatsen, waaronder Laren en Blaricum.

Deelnemers staan op het terrein van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Zeewolde. Na de opening met gebed voert de route in twee etappes naar een bijzonder autobedrijf in Nunspeet. Het programma duurt van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Schoonmaken tijdens Burendag 

BLARICUM De bewoners van de Koggewagen, Menwagen en een gedeelte van de Viersloot in Blaricum houden zaterdag voor de vijfde keer Burendag met een Buurtschoonmaak.

Wie mee wil doen, wordt om 10.45 uur verwacht op het Koggewagenpleintje voor Koggewagen 42. De nieuwe knijpstokken, die via het Oranjefonds zijn aangeschaft, worden aan de deelnemers uitgedeeld. Voor de kinderen zijn er voldoende veiligheidsvestjes en handschoenen. Neem zelf een geel veiligheidsvestje uit je auto mee, handschoenen, vuilniszak en eventueel een eigen knijpstok. De gemeente stelt een schoonmaakkar met alle gereedschap ter beschikking.
Het zwerfafval wordt van 11.00 tot 12.00 uur verwijderd van de Koggewagen, Menwagen, het fietspad 't Harde, een stukje van de Viersloot en de grasstrook vóór de geluidswal Om 12.00 uur wordt de ochtend afgesloten op het pleintje met koffie en thee en limonade voor de kinderen. Buurtgenoten die willen bakken of cupcakes maken zijn welkom hun bijdrage te leveren. Oudere buurtgenoten worden uitgenodigd zich aan te melden voor de gezamenlijke koffie en thee.
In verband met de koffie en thee graag van tevoren aanmelden. Dit kan via piccoloparadiso@hetnet.nl met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen die meedoen, en je telefoonnummer.