Afbeelding
Foto: Pixabay

Laren Jazz Festival dit jaar in kroegen en cafés

Cultureel

LAREN - Het aloude, jaarlijkse Laren Jazz Festival komt terug! In een aangepaste vorm, het nieuwe Laren-Jazz legt de focus op daar waar de jazz eigenlijk thuishoort: in de horeca, kroegen en cafés.

Op zaterdag 1 oktober treden vanaf 21.30 uur in maar liefst negen verschillende horecalocaties in hartje Laren (rondom de Brink) jonge jazztalenten van het Amsterdams Conservatorium en de Gooische Muziekschool op . Alle locaties zijn vrij toegankelijk voor publiek.

De negen horeca locaties zijn Nick Vollebregt Jazz Café, t’ Bonte Paard, Mauve, Visatelier, Brinkhuis Jazz Foyer, Ron Gastrobar, Maximiliano, Hamdorff en Café de Koerier.

Optreden winnaar
Een deskundige jury onder leiding van radiopresentator en jazzkenner Co de Kloet bezoekt op die avond alle negen locaties en verkiest de meest aansprekende band met het beste optreden. 

De winnende band ontvangt de “Laren-Jazz Talent Award 2022” en treedt op zondagmiddag 2 oktober in het Brinkhuis op in het voorprogramma van de Dutch Swing College Band met Amerikaanse Jazzdiva Deborah Carter. De toegangsprijs voor dit evenement bedraagt € 15,- per persoon.