Afbeelding

Kleindierenshow met alternatief programma

Natuur en Milieu

EEMNES - De GPKV (Gooise Pluimvee- en Kleindierfokkers Vereniging) organiseert op 7 en 8 oktober de jaarlijkse Kleindierenshow. 

Secretaris Ben Makker: ‘Konijnen en waarschijnlijk ook sierduiven zijn er in grote getale te zien, maar helaas kunnen wij door de nog steeds heersende vogelgriep geen pluimvee showen. Maar we zijn er enorm trots op dat wij toch voor zowel de fokkers als het publiek een alternatief en heel aantrekkelijk programma kunnen presenteren.”

Digitale keuring
Voorzitter Han Voerman: “Het dreigt voor onze pluimveefokkers een verloren jaar te worden als hun dieren niet gekeurd kunnen worden. Daarom organiseren wij speciaal voor hun een digitale keuring. Via een online verbinding keuren de keurmeesters bij zichzelf thuis de dieren die bij de fokkers thuis in het hok zitten. Zo krijgen de fokkers een goed fokadvies voor volgend jaar.”

Kunst
“De digitale keuring is een deel van het alternatieve programma. Bijna alle leden hebben wel iets van ‘kippenkunst’ in huis, en in plaats van levende dieren wordt er nu kunst geshowd. Dat onder de creatieve noemer; ‘Tussen Kunst en Kip’. Bijzondere schilderijen, beelden, gedichten, noem maar op. Maar het moet wel iets met pluimvee te maken hebben.”

“Plaatselijk kunstenaar Dick Preesman heeft al toegezegd ook wat van zijn schilderijen te tonen. en waar we erg trots op zijn is dat Nanouk Weijnen, die landelijke bekendheid geniet met haar schilderijen, ook komt. 

Verder komt eierkeurmeester Leo van Wetering op zaterdag 8 oktober de eieren keuren van onze GPKV leden. Dit is echt heel interessant voor een ieder die hierbij aanwezig wil zijn. En uiteraard op de zaterdagmiddag weer de Triokeuring voor konijnen. ‘Een zeer spannend onderdeel van onze mooie hobby”, sluit voorzitter Han af.

Feestelijke opening
De show wordt gehouden in Ontmoetingscentrum ‘De Wel’ aan de Rutgers van Rozenburglaan 1 in Eemnes, op vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. De feestelijke opening is op vrijdagavond om 19.30 uur. De toegang op beide dagen is gratis.