Burgemeester Van Bentum, de heer Van der Schaaf, de heer Klaver, mevrouw Lemckert, de heer Van de Brink en mevrouw Van Schaik.
Burgemeester Van Bentum, de heer Van der Schaaf, de heer Klaver, mevrouw Lemckert, de heer Van de Brink en mevrouw Van Schaik. Foto: aangeleverd

Feestelijke uitreiking Eemnesser Koeientrofee

Cultureel

EEMNES - De jaarlijkse uitreiking van de felbegeerde Eemnesser Koeientrofee was afgelopen vrijdag weer een feestelijk fenomeen. Dit jaar gingen de trofeeën in de categorie ‘Individuele kandidaten’ naar Gert van de Brink en in de categorie ‘Groepen’ naar team SV Eemnes JO19-1.

Er zijn dertien groepen en individuen in het zonnetje gezet die door de Eemnesser bevolking of door de Eemnesser verenigingen en stichtingen voorgedragen zijn. Dit wordt jaarlijks gedaan als waardering voor hun maatschappelijke prestatie of vanwege hun sportieve verdiensten.

Ontvangers van de Koeien trofee
In de categorie ‘Groepen’ werd het team SV Eemnes JO19-1, leden HKE voorgedragen. Zij zijn verantwoordelijk voor het Namenboek en het zaalvoetbalteam 2.

In de categorie ‘Individuele kandidaten’ werden Karel Marks, Mieke van Schaik, Gert van de Brink, Esther van der Woude, Jan Klaver, Joke Assink, Liesbeth Lemckert, Jan Dirk van Baaren, Joop van der Schaaf en Joost Gijzel voorgedragen. 

Iedereen die voorgedragen werd, kreeg voor hun inzet, uit handen van Burgemeester Van Bentum, een mooie oorkonde en een beeldje in de vorm van een kalfje uitgereikt.

Kunstkoe
Na de pauze werden de genomineerden bekend gemaakt die aanspraak konden gaan maken op de Eemnesser Koe. Tot einde van de avond was het spannend wie van de genomineerden in de prijzen zou vallen. Uiteindelijk won Gert van de Brink de Eemnesser Koe en kregen de overigen de zogenaamde Kunstkoe.

Bij de categorie ‘Groepen’ was de keuze minder spannend en ging de Eemnesser Koe naar team SV Eemnes JO19-1, dat als enige genomineerd was. 


Winnende team SV Eemnes JO19-1 - Foto: aangeleverd

Gezellige naborrel
De sport en vrijwilligersavond werd dit jaar omlijst met een optreden van Roan Helsdingen, winnaar van Eemnes Got Talent 2022 en van popkoor Dijksound. Rond 22.30 uur werd de avond afgesloten en konden de bezoekers genieten van een spetterende avond met mooie voordrachten en optredens.

Trofee uitreiking 2023
Volgend jaar, eind september 2023, is er weer een Sport en ontmoetingsvond gepland. Voordrachten voor de Eemnesser Koeientrofee en voor het Eemnesser koetje zijn vanaf heden mogelijk op de site: eemnesserkoeientrofee.nl