Lezing over Mondriaan

LAREN Jaap van Duijn, voorzitter van de Stichting Gifted Art en kenner van het werk van Mondriaan, geeft dinsdagavond 11 oktober een lezing geven over het leven en het werk van Mondriaan. 

Pieter Cornelis Mondriaan (1872–1944) was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die op latere leeftijd in het buitenland woonde en werkte. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Er waren bepaalde stijlen die hij aanhing. waaronder het impressionisme, fauvisme, kubisme en neoplasticisme. Hij woont onder andere in een pension aan de oude Naarderweg 12 in Laren. Tussen 1915 en 1918 had Mondriaan zijn atelier in een houten huisje aan de Noolseweg in Blaricum. Dat is nog steeds te bezoeken. Hij schilderde daar zijn eerste abstracte werk. Jaap van Duijn heeft zich verdiept in de persoon en het werk van Mondriaan en zal voor een boeiende avond zorgen.

De lezing wordt dinsdag van 19.30 uur tot 21.00 uur gehouden in de Johanneskerk aan de Naarderstraat. De toegang is gratis, bij binnenkomst is er koffie of thee en na afloop een glas en collecte bij de uitgang. Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd.