Afbeelding
Foto: Shirley Kuypers

Recycle Sintmarkt bij De Groene Afslag

Natuur en Milieu

BEL - De Groene Afslag, Ms Verhip en FamFam slaan de handen ineen en organiseren samen een Recycle Sintmarkt op dinsdag 15 november van 19.30 tot 21.30 uur. Want is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te kopen?  

De geur van pepernoten hangt al in de lucht en de aankomst van Sinterklaas staat voor de deur. Een leuke en spannende periode voor kinderen, maar voor veel ouders levert dat ook stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en de decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. 

Missie

“Het is de missie van FamFam om zo veel mogelijk kinderspullen een tweede leven te geven”, zegt de Bussumse en FamFam-oprichtster Sabine Ottervanger. “Deze sinterklaasmarkt sluit daar perfect bij aan.” 

Op haar lokale marktplaats voor kinderspullen wordt een enorme piek verwacht rondom de feestdagen. “Tweedehands cadeautjes zijn hip en dé manier om het sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.” 

Ook De Groene Afslag vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. “Waarom zou je elk jaar nieuw speelgoed kopen als je ook kan ruilen? En je kan meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst”, aldus Shirley Kuijpers van De Groene Afslag.

Ook verkoop

Nieuw dit jaar is dat er tijdens de Recycle Sintmarkt niet alleen speelgoed geruild kan worden, ook kan er tweedehands speelgoed gekocht worden. Zowel de preloved kids store Ms Verhip als FamFam verkopen een selectie van hun speelgoed. “Zo is er dit jaar extra veel keuze aan speelgoed en is de kans op slagen nóg groter”, legt Sarah van Ms Verhip uit.

De Recycle Sintmarkt vindt plaats bij De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 117 in Laren. Lever op 15 november tussen 19.30 en 20.30 uur maximaal één shoppertas met goed, compleet en schoon speelgoed in en krijg voor elk ingeleverd item een waardebon die vanaf 20.45 uur weer kan worden ingeleverd voor ‘nieuw’ speelgoed. Toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via www.degroeneafslag.nl/programma. Het speelgoed dat overblijft wordt gedoneerd aan de Voedselbank.