Afbeelding
Foto:

Klimaatfestival voor jongeren

BEL Het Klimaatfestival is het eerste grote duurzame evenement voor jongeren in ‘t Gooi. Jongeren kunnen dit festival gratis bezoeken op zondagmiddag 20 november in De Vorstin.

Veel jongeren maken zich zorgen over het klimaat, maar weten niet hoe zij invloed kunnen uitoefenen. Ook lijken zij soms ‘vergeten’ te worden in alle duurzame discussies. Het Klimaatfestival is bedoeld om jongeren tussen de 14 en 18 jaar wel dat podium te bieden.
De 20-jarige Lars Heldring is lid van JongRES. "JongRES vertegenwoordigt de stem van jongeren in de energietransitie. Onze generatie en onze kinderen gaan de gevolgen ondervinden van activiteiten in het verleden, maar vooral van besluiten die nu worden genomen door vaak oudere generaties in gemeenteraden. Uit onderzoek van Energie Beheer Nederland (EBN) komt naar voren dat 80 procent van de jongeren zich zorgen maakt over het klimaat en hun leefomgeving.”

Het Klimaatfestival duurt van 13.00 tot 18.30 uur en vindt plaats in De Vorstin aan de Koninginneweg 44 in Hilversum. Tickets via hilverzon.nu/klimaatfestival.