De maandelijkse groepswandelingen zijn populair onder wandelaars.
De maandelijkse groepswandelingen zijn populair onder wandelaars. Foto: PR

Wandel mee met groepswandelingen van Wandelvierdaagse Het Gooi

LAREN Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi gaat weer van start met haar nieuwe wandelseizoen; de aftrap van de populaire serie maandelijkse groepswandelingen is op zondag 13 november. 

Er staat dan een 19 km lange heidetocht naar het Spanderswoud bij Hilversum/Bussum op het programma. Het verzamelpunt is bij het clubgebouw van SV Laren‘99 aan het Schuilkerkpad waar lopers zich vanaf 8.45 uur kunnen inschrijven. De wandeling begint om 9.30 uur.

De route voert de wandelaars via de Larense Eng naar de Westerheide en over de heide naar de Crailosebrug. Vervolgens naar de Rossinilaan in de wijk Trompenberg in Hilversum, waar kort wordt gepauzeerd bij de Blaskowiz-bunker. Dan door het Spanderswoud en camping De Franse Kamp naar sportcentrum De Zandzee in Bussum voor koffie met koek. De terugweg loopt langs de watertoren van Bussum naar de Bussumer- en Westerheide. In Laren via de Grintbank naar de fietsentunnel van de Houtweg terug naar SV Laren’99.

Deelname kost 4 euro inclusief koffie en koek voor onderweg. Er kan alleen met pin betaald worden. Na afloop kunnen lopers in de kantine een stempel zetten in het wandelboekje; de kantine is open om nog wat te consumeren, op eigen rekening, en na te praten met elkaar.