GGD-campagne 'Zien drinken, doet drinken'

BEL De GGD-campagne ‘Zien drinken, doet drinken’, die deze week is begonnen, vraagt aandacht voor de voorbeeldrol van ouders bij het drinken van alcohol.

De boodschap van deze landelijke actie is dat kinderen en jongeren drinkgedrag van anderen kopiëren. Geen alcohol drinken in het bijzijn van kinderen en jongeren maakt de kans kleiner dat ze op jonge leeftijd gaan drinken en later te veel gaan drinken. De campagne ‘Zien drinken, doet drinken' is erop gericht ouders hiervan bewust te maken.

Onderzoek

Veel ouders, zo'n 90 procent in de regio 't Gooi en de Vechtstreek, zijn zich bewust van hun voorbeeldrol. Maar liefst negen op de tien ouders vindt het belangrijk om het goede voorbeeld aan hun kind te geven. Toch drinken drie op de tien ouders vaak alcohol in het bijzijn van hun kind. Dat blijkt uit het ouderonderzoek dat in 2021 door Iresearch werd uitgevoerd in 't Gooi en Vechtstreek. Meer over dit onderzoek is te lezen op www.ggdgv.nl/ouderonderzoek.

Bijeenkomsten

In het verlengde van de campagne ‘Zien drinken, doet drinken' organiseert de GGD dit najaar twee onlinebijeenkomsten over alcohol en opvoeding. Hiernaast heeft de GGD speciale ouderpakketten samengesteld voor ouders om het gesprek met hun kind aan te gaan. 

Meer informatie over de bijeenkomsten en ouderpakketten is te vinden op www.hierfixjenix.nl.