Culinaire uitdaging

Sherpa heeft steunpunt Wijngaard in Huizen. Hier komen cliënten met een licht verstandelijke beperking, die zelfstandig wonen, maar toch een beetje begeleiding nodig hebben. Ze drinken een kopje koffie, maken een praatje en kunnen er samen eten. De groep die mee-eet bestaat uit maximaal twaalf personen. Vind jij het leuk om te koken en dit eventueel samen met cliënten te doen? Amber van Sherpa vertelt je graag meer over deze culinaire uitdaging.

Ik wil met jou een beschuitje eten!

In De Marke-De Meenthoek wonen mensen met dementie. In de huiskamer verzorgen wij dagelijks een ontbijt voor de bewoners. Als vrijwilliger dek je de tafel en deel je koffie of thee uit. Ook maak je een praatje met de bewoners. Ben jij geduldig en invoelend? Wij bieden een gezellige werkomgeving en training voor meer informatie over dementie. Wil je meer weten, neem dan contact op met Henny.

Taalmaatje zonder watervrees

De Vrijwilligerscentrale Huizen is op zoek naar taalmaatjes voor de boot MS Fortuna ten behoeve van de vluchtelingenopvang. De bewoners zouden het fijn vinden als je ongeveer anderhalf uur per week je vrije tijd wilt geven om hen verder te helpen in de Nederlandse taal. Je mag zelf invulling geven aan deze tijd. Lesgeven, samen een boek lezen of met je groepje een wandeling maken. Er is materiaal beschikbaar voor de opstart van de lessen. Spreek je goed Nederlands en wil je de bewoners op de boot handvatten geven zodat ze zich goed kunnen redden in en met hun dagelijkse bezigheden? Ben je geïnteresseerd neem dan snel contact met Emmy van de Vrijwilligers Centrale, zij vertelt je graag meer.

Amaris Theodotion zoekt versterking

Ben jij handig en vind je het prettig om in contact te staan met mensen. Amaris Theodotion zoekt een gezellig iemand die mee wil helpen met klusjes voor de bewoners. Het gaat hier om allerhande soorten klussen die in en om het huis gedaan moeten worden. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderijtje, een muurtje verven maar ook gezellig met de mannen een kopje koffie drinken. Vind je het leuk om klusjes te doen? Dan horen wij graag van je!

Spreekt een van deze vacatures je aan, wil je weten welk vrijwilligerswerk er nog meer is of heb je vragen over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Juliette Lugt, coördinator Vrijwilligerscentrale BEL, 06-82311097, info@vcbel.nl of kijk op www.vcbel.nl.