Kapster Britt Plomp is bezig om het haar te knippen van een klant.
Kapster Britt Plomp is bezig om het haar te knippen van een klant. Foto: © Bob Awick

Kapsalon De Torenhof is buurtsalon voor inwoners en omwonenden

BLARICUM Kapsalon De Torenhof is een gezellige en laagdrempelige buurtsalon voor bewoners van zorgcentrum De Torenhof, maar ook voor mensen uit de buurt.

Britt Plomp staat in de kapsalon en vertelt dat aandacht en gezelligheid voor de klant centraal staan. "De rolstoelvriendelijke salon is voor iedereen. Vrouwen en mannen kunnen hun haar laten knippen, föhnen, permanenten, watergolven en verven. Maar ook zet ik extensions zodat je haar langer en voller is of highlights zoals babylights; een dunne highlights zodat het niet opvalt dat je haar geverfd is. Een andere trend is de balayage, een haarverftechniek voor iedere haarstijl die ervoor zorgt dat de bovenkant van je haar donkerder is dan de lengten en punten. Je hebt dan een natuurlijke uitstraling en ziet geen uitgroei. Ik zit veertien jaar in het vak en heb veel ervaring opgedaan bij verschillende kapsalons. Daarnaast begeleid ik andere kappers met het verfijnen van het vak of ik leer hun nieuwe technieken."

"Ik kijk en luister wat het beste bij een klant past met persoonlijke aandacht en eerlijk advies. Wat ook geweldig is, is dat het sinds het begin van de kapsalon steeds drukker wordt. Nu zijn we alleen open op de donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, maar vanaf volgend jaar ben ik drie dagen in de salon. Dan komt de dinsdag erbij en ik ga nog kijken of de derde dag de woensdag of vrijdag wordt. Veel klanten willen graag rond de kerstdagen een mooi kapsel en daarom zijn we vanaf donderdag 8 december twee dagen open tot Kerstmis."

Plomp vertelt dat het weleens voorkomt dat een klant niet tevreden is over het kapsel, dat het misschien toch nog te lang is of niet de gewenste kleur heeft. "Dan kun je binnen twee weken terugkomen en kijk ik wat we eraan kunnen doen. En als de salon open is, kun je ook binnenlopen als je iets wilt bespreken over je haar of om een afspraak te maken. Ik heb soms in mijn agenda nog een plekje open."

De kapsalon heeft nu aantrekkelijke acties. "Als je samen met iemand anders komt voor technische behandelingen, zoals een permanent of kleuring, dan word je vriendin of vriend geknipt voor 12,50 euro. En als je voor het eerst komt kennismaken dan betaal je als nieuwe klant 19,50 euro om je haar te laten knippen. Deze acties lopen tot eind januari."

Kapsalon De Torenhof zit aan de Torenlaan 22 in Blaricum. Om een afspraak te maken, kun je bellen met 088-1000100 of online via www.mobella.nl/torenhof-kapsalon-blaricum.nl. De buurtsalon is onderdeel van Mobella, een organisatie met ervaren en betrouwbare kappers, waardoor je op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur altijd iemand aan de lijn krijgt voor het maken van een afspraak.

Kapsalon heeft tot eind januari aantrekkelijke acties