In het Repair Café worden gratis eenvoudige reparaties verricht.
In het Repair Café worden gratis eenvoudige reparaties verricht. Foto: KringloopCentrum

KringloopCentrum Eemnes doet mee met Week van Afvalvermindering

Natuur en Milieu

EEMNES - De Week van Afvalvermindering begint zaterdag in het KringloopCentrum aan de Zuidersingel 4 in Eemnes. Er zijn verschillende activiteiten. 

Vrijwilligers van het Repair CafĂ© verrichten voor klanten dan gratis eenvoudige reparaties aan allerlei apparaten om ze een langer leven te geven en daarmee de afvalberg te verminderen. Wethouder Mirjam Havinga juicht dit toe en komt zaterdag langs in de kringloopwinkel. Deze actie is tot en met zaterdag 26 november. 

BEST-tas

Medewerkers van het KringloopCentrum zijn op donderdag 24 november, samen met medewerkers van de gemeente Eemnes, aanwezig op de markt. In het kader van NL Schoon wordt (er) dan aandacht gegeven aan de BEST-tas. BEST staat voor Boeken, Elektronica, Speelgoed en Textiel. In deze tas, die gemaakt is van gebruikt materiaal, is het makkelijk om die spullen in te doen die je niet meer meer gebruikt. Door de BEST-tas krijgen gebruikte spullen een tweede leven en worden materialen gerecycled. Dat zorgt voor minder afval en dus winst voor het milieu.

Maar kapotte kleding kan ook in de tas. De inhoud van de BEST-tas kun je vervolgens bij het KringloopCentrum afleveren en dan krijg je een lege tas terug waar je ook gewoon je boodschappen mee kunt doen. Als de tas niet gebruikt wordt, kan het in de textielbak gedaan worden of bij de kringloop worden afgegeven.

Green Friday

Ook worden deze tassen door medewerkers van de kringloop huis-aan-huis verspreid in Eemnes. De week wordt afgesloten met Green Friday. Dit als tegenhanger van Black Friday. Alle artikelen in de kringloopwinkel hebben dan 20 procent korting. De kringloop hoopt daarmee te voorkomen dat er massaal nieuwe spullen worden gekocht.